Vind je gouden duikuur

Cursisten die erin slagen om één uur per dag ongestoord te werken, geven dat uur nooit meer af. Op het vlak van productiviteit is het zeker een gouden uur. De druk op de avonden en weekends zal zonder twijfel afnemen en je kunt opnieuw nadenken op kantoor. Alleen maar voordelen dus!

Hoe ga je te werk?

  • Probeer erachter te komen wanneer je overdag het beste kunt nadenken. Wanneer is je brein het meest fit?

  • Blokkeer dat uur consequent in je agenda en laat leidinggevenden en collega’s weten dat dat jouw heilige uur is. Als het niet elke werkdag op hetzelfde uur kan, plan dan je heilige uren voor de week die volgt.

  • Zet tijdens je heilige uur je telefoon uit en sluit je mailbox af. Ga indien nodig naar een andere ruimte en zorg ervoor dat anderen je niet kunnen storen. Als er geen andere ruimtes beschikbaar zijn, dan kun je overwegen om enkele guerrillatechnieken uit te proberen (zoals een niet-storen kaartje of een opvallende koptelefoon).

  • Maak goede afspraken met je collega’s om jouw telefoons over te nemen. Doe dit ook voor hen en overtuig hen om ook een gouden uur in te lassen.

  • Maak er een gewoonte van. Onderschat de kracht van routine niet, dus geef dit verhaal ten minste enkele weken de kans.