Start je werkdag met je MIT’s (Most Important Tasks)

Leo Babauta is verslaggever, fervent blogger en redacteur. Hij schreef onder meer het boek Zen to Done: 10 gewoontes voor een efficiënter leven. Het principe van zijn MIT of Most Important Tasks, is eigenlijk bijzonder eenvoudig.

MIT

Je MIT is de taak die je vandaag zeker moet afhandelen. Babauta heeft elke dag een set van drie zaken die hij zeker wil bereiken. Hij probeert tenminste één van die taken te koppelen aan zijn doelen en de twee andere taken kunnen heel gewone dingen zijn.

main-qimg-4eb97f4e1dae1867b096ce5ee149355e.png


Ochtendroutine

Hij geeft ook aan om je op je MIT te focussen tijdens je ochtendroutine. Het is dan ook belangrijk om geen e-mails beginnen te lezen of andere dingen te doen die het ochtendritueel kunnen verstoren. Zo heb je de rest van je dag over om je operationele werk af te krijgen. Hoewel het concept me op het eerste zicht weinig spectaculair oogde, heb ik het toch een kans gegeven. Ik moet het toegeven: het werkt. Het gevoel dat je hebt als je al klaar bent met je meest belangrijke taken is echt zalig.

Het heeft zonder twijfel een grote invloed op de rest van je werkdag. Soms kunnen kleine dingen echt het verschil maken. Het loont absoluut de moeite om dit concept eens uit te proberen.